
Kursy
Kursy: jednodniowe |
Kursy: inne |

- Carpaccio alla Cipriani
- Risotto z szafranem
- Krewetki w czosnku
- Pieczona dorada z pietruszką
- Tagliatelle
- Sos Nduja
- Ossobucco Milanese z naleśnikiem z cieciorki
- Frittersy jabłkowe
- Sos mocca
Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo. Fascynuje już od pierwszego kęsa, czarując rodzimymi produktami, z których część przetwarzana jest w ten sam sposób od setek lat. Tradycje kulinarne przekazywane z pokolenia na pokolenie i miłość do jedzenia sprawiają, że kuchnia włoska podbija serca smakoszy na całym świecie. Tym kursem spróbujemy trafić do serc Uczestników, którzy poznają tajniki przygotowania świeżego makaronu, przyrządzania risotto, czy klasycznych włoskich deserów.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Spring Rolls
- Zupa Tom Yum
- Ryż z orientalnymi przyprawami
- Biały ryż z imbirem
- Curry z kurczakiem po indyjsku
- Curry z krewetkami i ananasem po tajsku
- Smażone warzywa
- Kaczka w orientalnych przyprawach
- Smażone banany z toffi i sezamem
Kuchnia azjatycka to bogactwo doskonałych produktów, dodatków w postaci sosów oraz aromatycznych przypraw. Receptury dań nie są aż tak skomplikowane, ale wykonanie dań z pewnością wyjdzie lepiej kiedy podejrzy się sztukę pracy Mistrza. Zapraszamy do udziału w przygotowaniu tych niesamowitych dań oraz kulinarnej podróży po różnych zakątkach Azji.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Jajko w koszulce a la Carême
- Suflet serowy
- Gratynowana zupa cebulowa
- Medalion łososia z kremowym sosem grzybowym i szpinakiem
- Kurza pierś w sosie musztardowym z purée ziemniaczanym
- Antrykot au poivre
- Mus czekoladowy
- Sables
Kuchnia francuska to klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów na całym świecie. Niedościgniony ideał i inspiracja dla kolejnych pokoleń młodych szefów. Doskonałość na każdym etapie to kwintesencja cuisine francaise. Począwszy od wyboru produktu, poprzez mise en place, techniki obróbki i przygotowanie, aż po samą prezentację, wszystko musi być idealne. Kuchnia francuska to celebracja życia w najlepszym wydaniu! Pod okiem Szefa Kurta Schellera Uczestnicy poznają sekrety tej trudnej sztuki i przygotują najbardziej klasyczne przepisy. Te warsztaty to crème de la crème w naszej ofercie!
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Liban: Hummus
- Jamajca: Patty z wołowiną
- Japonia: Sushi - maki z warzywami nigiri z rybą
- Tajlandia: Zupa Tom Yum
- Francja: Quiche Lorraine
- Włochy: Risotto w kilku odsłonach
- Rosja: Kulebiak z łososiem
- Francja: Antrykot z masłem Cafe de Paris, ziemniaki maxim
- Mozambik: Kurczak Piri Piri
- Austria: Stek cielęcy po wiedeńsku
- USA: Apple pie
- Francja: Fondant
Tak intensywna i sycąca podróż możliwa jest tylko u nas! Liban, Tajlandia, Włochy, Mozambik… będziemy wszędzie tam, gdzie poniesie nas kulinarna wyobraźnia. Uczestnicy kursu przygotują wszystkie dania wspólnie z Szefem Kurtem Schellerem, który uwielbia podróżować i z pewnością opowie niejedną kulinarną historię. Zapraszamy na wspólną wyprawę, bo nie od dziś wiadomo, że podróże kształcą. Szczególnie te pełne dobrego jedzenia.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, czterodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 50 przepisów! Od wywarów, sosów i dressingów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony i wariacje z ziemniaków, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś specjalnie dla głodnych wiedzy, inspiracji i nowych pomysłów na proste, ale doskonałe dania.
- Dzień 1: 9.00 - 14:30
- Dzień 2: 9:00 - 14:30
- Dzień 3: 9:00 - 14:30
- Dzień 4: 9:00 - 14:30
Szczegółowy program dostępny tutaj.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4
- Dzień 1: 15.02.2021
- Dzień 2: 16.02.2021
- Dzień 3: 17.02.2021
- Dzień 4: 18.02.2021
- Dzień 1: 15.03.2021
- Dzień 2: 16.03.2021
- Dzień 3: 17.03.2021
- Dzień 4: 18.03.2021
Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.

- Sos mięsny
- Tatar z tostem Melba
- Cielęcina po szwajcarsku z roesti
- Polędwica wołowa z sosem piernikowym
- Wierzowina Duroc po mediolańsku
- Sos Nduja, makaron
- Żeberka jagnięce z ratatouille i naleśnikiem z cieciorki
- Antrykot z masłem Cafe de Paris
- Kacze piersi w sosie pomarańczowym
Sztuka przygotowania dobrego mięsa to wyzwanie. Oprawianie, czyszczenie, krojenie, rozbijanie, marynowanie, pieczenie, duszenie, gotowanie czy też smażenie powinno odbywać się wedle dobrych i sprawdzonych zasad. Dodatkowo w parze z umiejętnościami powinna iść dobra sztuka mięsa, dlatego uczestnicy dowiedzą się jak rozpoznać dobry jakościowo produkt.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 27.03.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Sos mięsny
- Wywar drobiowy
- Wywar z ryb na zupę
- Zupa rybna
- Dressing francuski
- Sos bearnaise
- Sos hollandaise
- Majonez
- Koktajl z krewetek
- Omlet francuski
- Jajko po benedyktyńsku ze szpinakiem
- Filet pstrąga z sosem ziołowym
- Krewetki w czosnku
- Medalion łososia pieczony w niskiej temperaturze
- Risotto w kilku odsłonach
- Wariacje z ziemniaków
- Biodrówka jagnięca z oliwkami
- Ratatouille
- Stek z antrykotu
- Kurczak z sosem musztardowym
- Schab cielęcy po mediolańsku
- Creme brulee
- Krem karmelowy
- Suflet
Niezbędnik kulinarny to dobry wybór dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Obróbka szerokiej gamy produktów już na początku kulinarnych zmagań w poprawny sposób to umiejętności niełatwe i wymagające treningu. Prawidłowy instruktaż w zakresie obróbki warzyw i owoców, mięs i ryb, a także przygotowania uniwersalnych i klasycznych dodatków oraz deserów będzie dobry początkiem kulinarnej przygody we własnej kuchni.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Sałatka z pomarańczy z oliwkami
- Bulion drobiowy
- Makaron
- Carbonara
- Saltimbocca alla Romana
- Risotto
- Stek z łososia z sosem hollandaise
- Filet pstrąga po millersku
- Kotlet wieprzowy millanaise
- Suflet pomarańczowy
Pierwsze kroki w kuchni bywają trudne. Mając jednak od początku podstawowe wiadomości unikniesz wielu istotnych pomyłek! Na tym kursie Uczestnicy zmierzą się z codziennymi kuchennymi wyzwaniami, a Szef Kurt Scheller zadba, by opanowali je do perfekcji. Filetowanie ryb i owoców, wprawne krojenie warzyw, czyszczenie mięsa - zapraszamy do nauki podstaw, niezbędnych w drodze do kulinarnej perfekcji.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

• Wywar z ryb na sos
• Suflet z wędzonym łososiem
• Rolada z pstrąga z sosem beurre blanc i kaszą pęczak
• Medalion łososia z sosem hollandaise, fleuron z ciasta francuskiego
• Pieczona dorada po śródziemnomorsku
• Filet jesiotra a'la Bristol
• Stek z tuńczyka z cukinią
Kto chciałby przeżyć prawdziwą kulinarną przygodę powinien nie tylko złowić rybę, ale przede wszystkim nauczyć się rozpoznawać te najświeższe z dostępnych w sklepach. Tym razem obejdzie się bez wędek, bo na Uczestników będą czekały najlepsze produkty i Szef Kurt Scheller, gotowy na wspólne gotowanie. Na warsztatach każdy spróbuje samodzielnego filetowania, będzie też gotowanie, smażenie, pieczenie i przygotowywanie dodatków. Na zakończenie rejsu po kulinarnych wodach, Uczestnicy zasiądą do wspólnego stołu. Wszystkie ręce na pokład!
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1
Dzień 1: 00.00.2021 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.