
Kursy
Kursy: jednodniowe |
Kursy: inne |

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-01-23 09:00 | 3/8 |
- Vitello tonnato
- Smażona mozzarella z toskańską sałatką
- Bruschetta z bekonem
- Krewetki z czosnkiem peperoncini
- Risotto z szafranem
- Makaron
- Sos Bolognese
- Sos Alfredo
- Okoń morski w pomidorach
- Stek z tuńczyka z oliwkami
- Grillowany łosoś cytrynowo-pomarańczowy
- Ossobucco po mediolańsku
- Piccata
- Saltimbocca z polędwiczki wieprzowej
- Stek cielęcy po mediolańsku
- Tiramisu
- Pudding z ricotty
- Panna cotta z truskawkami
Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo. Fascynuje już od pierwszego kęsa, czarując rodzimymi produktami, z których część przetwarzana jest w ten sam sposób od setek lat. Tradycje kulinarne przekazywane z pokolenia na pokolenie i miłość do jedzenia sprawiają, że kuchnia włoska podbija serca smakoszy na całym świecie. Tym kursem spróbujemy trafić do serc Uczestników, którzy poznają tajniki przygotowania świeżego makaronu, przyrządzania risotto, czy klasycznych włoskich deserów.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 23.01.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 24.01.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-03-02 09:00 | 8/8 |
- Foie gras
- Ostryga po parysku
- Jajecznica z kawiorem
- Suflet serowy
- Tartaletka marchewkowa
- Normandzka zupa cebulowa
- Gratynowane ziemniaki
- Medalion łososia z sosem hollandaise
- Glazurowana sola dover z farszem
- Homar w maśle ziołowym
- Ryba po millersku
- Polędwiczka cielęca z sosem ze smardzów
- Wołowina Turnedos z sosem bearnaise a la Walter
- Biodrówka jagnięca po prowansalsku
- Creme brulee
- Mus czekoladowy
- Suflet z likierem Grand Marnier
- Rurka z kremem patissiere
Kuchnia francuska to klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów na całym świecie. Niedościgniony ideał i inspiracja dla kolejnych pokoleń młodych szefów. Doskonałość na każdym etapie to kwintesencja cuisine francaise. Począwszy od wyboru produktu, poprzez mise en place, techniki obróbki i przygotowanie, aż po samą prezentację, wszystko musi być idealne. Kuchnia francuska to celebracja życia w najlepszym wydaniu! Pod okiem Szefa Kurta Schellera Uczestnicy poznają sekrety tej trudnej sztuki i przygotują najbardziej klasyczne przepisy. Te warsztaty to crème de la crème w naszej ofercie!
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 02.03.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 03.03.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-01-09 09:00 | 0/8 |
PRZYSTAWKI:
- Tajlandia: Grillowane krewetki
- Chiny: Spring rolls
- Maroko: Tabouleh
- Francja: Sałatka nicejska
- Kolumbia: Ceviche z łososia
- Meksyk: Guacamole
- Włochy: Crostini: z czosnkiem, pastą tepenade, pomidorami z bazylią
ZUPY:
- Chiny: Bulion z pierożkami Won Ton
- Francja: Normandzka zupa cebulowa
DANIA GŁÓWNE:
- Francja: Stek Rossini
- Szwajcaria: Stek z masłem Cafe de Paris
- Gwatemala: Kurczak z sosem czekoladowym
- Indie: Kurczak Tandoori
- Włochy: Risotto
- Maroko: Jagnięcina z kus kus
DESERY:
- Szwajcaria: Mus czekoladowy
- Niemcy: Krem karmelowy z owocami
- Francja: Suflet
- Francja: Creme brulee
Tak intensywna i sycąca podróż możliwa jest tylko u nas! Kolumbia, Tajlandia, Włochy, Szwajcaria… będziemy wszędzie tam, gdzie poniesie nas kulinarna wyobraźnia. Uczestnicy kursu przygotują wszystkie dania wspólnie z Szefem Kurtem Schellerem, który uwielbia podróżować i z pewnością opowie niejedną kulinarną historię. Zapraszamy na wspólną wyprawę, bo nie od dziś wiadomo, że podróże kształcą. Szczególnie te pełne dobrego jedzenia.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 09.01.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 10.01.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2019-12-09 08:00 | 0/8 |
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-02-10 08:00 | 8/8 |
Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, czterodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 60 przepisów! Od wywarów, sosów i dressingów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony i ryże, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś specjalnie dla głodnych wiedzy, inspiracji i nowych pomysłów na proste, ale doskonałe dania.
- Dzień 1: 8.00 - 14:00
- Dzień 2: 8:00 - 14:00
- Dzień 3: 8:00 - 14:00
- Dzień 4: 8:00 - 14:00
Szczegółowy program dostępny tutaj.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4
- Dzień 1: 09.12.2019
- Dzień 2: 10.12.2019
- Dzień 3: 11.12.2019
- Dzień 4: 12.12.2019
- Dzień 1: 10.02.2020
- Dzień 2: 11.02.2020
- Dzień 3: 12.02.2020
- Dzień 4: 13.02.2020
Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-01-25 09:00 | 4/8 |
- Sos mięsny
WOŁOWINA
- Tatar
- Antrykot Strindberg
- Jerky - suszona wołowina
- Tournedos Esterházy
- Rib stek z sosem bearnaise
CIELĘCINA
- Polędwiczka z sosem grzybowym
- Saltimbocca
- Kotlet Milanaise
- Konfitowana golonka w ziołach
- Cielęcina po zurysku z roesti
WIEPRZOWINA
- Kiełbaska
- Polędwiczka a la Wellington
- Gulasz Szegediner
- Kotlet Duroc z sosem pieprzowym
- Bawarskie Leberkäse
JAGNIĘCINA
- Żeberka po prowansalsku
DRÓB
- Kacze piersi po azjatycku
- Foie gras
- Kurczak z truflami a la Bocuse
Pora odkryć wszystkie mięsne sekrety, odczarować mity i zasmakować w najlepszych kąskach! Oprawianie, czyszczenie, krojenie, rozbijanie, marynowanie, pieczenie, duszenie, gotowanie, smażenie… będzie intensywnie, wołowo, wieprzowo, drobiowo i baaardzo smacznie. Zaczniemy od oczyszczania poszczególnych części, a skończymy na pysznej uczcie skąłdającej się zklasycznych dań mięsnych kuchni międzynarodowej. Uczestnicy nauczą się rozpoznawać najlepszy i najświeższy produkt, z którego w domu przygotują prawdziwą mięsną ucztę.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 25.01.2020 - 9:00 - 15:00
Dzień 2: 26.01.2020 - 9:00 - 15:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

- Sos mięsny
- Wywar drobiowy
- Consomme
- Wywar z ryb na zupę
- Wywar z ryb na sos
- Dressing francuski
- Sos bearnaise
- Sos hollandaise
- Majonez
- Koktajl z krewetek
- Ceviche z łososia
- Omlet francuski
- Jajko po benedyktyńsku ze szpinakiem
- Filet pstrąga z sosem z oliwek i kaparów
- Dorada po śródziemnomorsku
- Medalion łososia pieczony w niskiej temperaturze
- Duszona limanda z sosem grzybowym
- Risotto w kilku odsłonach
- Wariacje z ziemniaków
- Biodrówka jagnięca z kus kus
- Stek z antrykotu
- Kurczak z sosem musztardowym
- Schab cielęcy po miediolańsku
- Creme brulee
- Krem karmelowy
- Suflet
- Mus owocowy
Niezbędnik kulinarny to dobry wybór dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni. Obróbka szerokiej gamy produktów już na początku kulinarnych zmagań w poprawny sposób to umiejętności niełatwe i wymagające treningu. Prawidłowy instruktaż w zakresie obróbki warzyw i owoców, mięs i ryb, a także przygotowania uniwersalnych i klasycznych dodatków oraz deserów będzie dobry początkiem kulinarnej przygody we własnej kuchni.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 00.00.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 00.00.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-01-27 09:00 | 7/8 |
- Consomme z kurczaka z warzywami
- Francuska zupa cebulowa
- Crostini z kaczą wątróbką
- Tost z serem
- Sałatka nicejska z nalesnikiem z cieciorki
- Sałatka z pomarańczy
- Pomidor faszerowany kremowym serkiem z krewetką
- Carbonara
- Arancini
- Saltimbocca
- Stek z łososia
- Filet pstrąga po millersku
- Wołowina Tafelspitz
- Stek wołowy z sosem bearnaise
- Piccata
- Kotlet wieprzowy milanese
- Pana cotta z owocami
- Suflet pomarańczowy
- Naleśnik jabłkowy
- Sos waniliowy
Pierwsze kroki w kuchni bywają trudne. Mając jednak od początku podstawowe wiadomości unikniesz wielu istotnych pomyłek! Na tym kursie Uczestnicy zmierzą się z codziennymi kuchennymi wyzwaniami, a Szef Kurt Scheller zadba, by opanowali je do perfekcji. Filetowanie ryb i owoców, wprawne krojenie warzyw, czyszczenie mięsa - zapraszamy do nauki podstaw, niezbędnych w drodze do kulinarnej perfekcji.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 27.01.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 28.01.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-02-29 09:00 | 6/8 |
- Wywar z ryb na zupę
- Wywar z ryb na sos
- Consomme z ryb
- Homar
- masło
- Bisque
- Newburg
- Krewetki
- koktajl z krewetek z pomarańczami
- koktajl z krewetkami baby z avocado
- risotto z krewetkami
- krewetki w curry
- szaszłyk z krewetek
- Ostrygi
- Mule marinière
- Małże Św. Jakuba
- ze szpinakiem i sosem Mornay
- z szalotką i winnym sosem
- Faszerowane kalmary z sosem pomidorowo - oliwkowym
- Paupiette z pstrąga Car Mikołaj
- Turban z sandacza z ragout z muli i krewetek
- Paupiette z soli i ziemniaków
- Muszla z ciasta francuskiego z owocami morza
- Gravlax
- Gratynowane naleśniki z owocami morza
- Stek z łososia z masłem cytrynowym
Kulinarny rejs po świecie ryb i owoców morza to niezapomniana przygoda. Różnorodność dostępnych produktów przywoła najpiękniejsze wspomnienia ze śródziemnomorskich targów, a wiedza przekazana przez Szefa Kurta Schellera otworzy wrota do najlepszych nadmorskich kuchni. Uczestnicy nauczą się po czym rozpoznać świeżą rybę, jakiego noża użyć do filetowania, własnoręcznie obiorą krewetki, sprawdzą jakość małży i muli… Będzie intensywnie i pracowicie, ale satysfakcji z doskonale przygotowanych dań warta jest każdych wysiłków. ;)
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 07.12.2019 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 08.12.2019 - 9:00 - 14:00
Dzień 1: 29.02.2020 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 01.03.2020 - 9:00 - 14:00
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-02-08 09:00 | 6/8 |
- Filo z farszem ze szpinaku i sera feta
- Faszerowane liście winne
- Baba Ganoush
- Hummus
- Tabouleh
- Słodka sałatka z pomidorów
- Borek z kurczakiem i koperkiem
- Socca z ciecierzycy z warzywami
- Sałatka pomarańczowa z koprem włoskim
- Chłodnik Salmorejo
- Dorada chermoula
- Okoń morski z koprem włoskim
- Kurczak z szafranem
- Kurczak z ziołami po marokańsku
- Kus kus
- Eskalopki cielęce z szałwią
- Risotto
- Kiełbaska Merguez
- Jagnięcina z lawendą
- Ossobuco z polentą
- Faszerowana kapusta
- Poor Man tost - wersja słodka
- Cantuccini
- Ptysiowe frittersy z miodem
Kuchnia śródziemnomorska to tradycje kulinarne wielu narodowości. Różnorodność dań, od delikatnych południowoeuropejskich do intensywnych i aromatycznych bliskowschodnich, zadowoli najbardziej wymagające podniebienie. Kulinarna podróż przez smaki i aromaty przesycone słońcem to idealny wybór dla miłośników podróży i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji. Trening z technik krojenia warzyw, obróbki, wysmażania i pieczenia ryb oraz mięs pozwoli Uczestnikom na późniejsze wszechstronne wykorzystanie zdobytej wiedzy. Grecja, Hiszpania, Francja… pod okiem Szefa Kurta Schellera wakacje w kuchni mogą trwać cały rok.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2
Dzień 1: 08.02.2020 - 9:00 - 14:30
Dzień 2: 09.02.2020 - 9:00 - 14:30
Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: | Ilość miejsc: |
---|---|
Akademia Kurta Schellera - studio | |
2020-01-13 08:00 | 5/8 |
Mistrzowska nowość wśród naszych warsztatów. Podczas czterodniowego szkolenia, Szef Kurt Scheller odsłoni przed Uczestnikami tajemnice najlepszych wywarów i sosów, których odpowiednie przygotowanie to dowód prawdziwego kunsztu kucharza. Dobre receptury, czas i spokój to podstawy sukcesu. Przed nami ponad 30 przepisów na wywary i sosy oraz kompletne dania, do których pasują najlepiej! Program warsztatów zawiera także najważniejsze aspekty techniczne, w tym pełną obróbkę warzyw, owoców, ryb, owoców morza i mięs. Praktyka czyni mistrza, a tej na pewno nie zabraknie podczas intensywnych dni nauki i kosztowania najlepszych dań razem z Mistrzem.
- Dzień 1: 8.00 - 14:00
- Dzień 2: 8:00 - 14:00
- Dzień 3: 8:00 - 14:00
- Dzień 4: 8:00 - 14:00
Sczegółowy program dostępny tutaj.
ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4
- Dzień 1: 13.01.2020
- Dzień 2: 14.01.2020
- Dzień 3: 15.01.2020
- Dzień 4: 16.01.2020
Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.